• Jesteśmy drugim co do wielkości producentem piwa w Polsce. Mamy 5 browarów w takich lokalizacjach jak: Żywiec, Warka, Elbląg, Leżajsk i Cieszyn. Zatrudniamy w nich blisko 1 000 pracowników.
  • Z sukcesem łączymy tradycje piwowarskie z nowoczesną wiedzą techniczną. W swoim portfolio mamy takie marki jak: Żywiec, Heinkenen, Desperados, Paulaner, Warka, Tatra, EB, Specjal, Leżajsk, Brackie, Królewskie czy Dziki Sad.
  • Łańcuch dostaw Grupy Żywiec regularnie otrzymuje nagrody „Doskonałość TPM” – Japońskiego Instytutu za najbardziej efektywne rozwiązania produkcyjne i zajmują czołowe miejsca w rankingach browarów Grupy Heineken. 
Praktyki Letnie w Browarze w Elblągu - Warzelnia Talentów
Miejsce pracy: Elbląg

W chwili obecnej poszukujemy do Browaru w Elblągu 2 praktykantów:

Dział Brewing:

  • podczas 3 miesięcznej praktyki zapoznanie się ze specyfiką pracy w  działach produkcyjnych takich jak: warzelnia, fermentacja, filtracja,
  • zdobycie wiedzy na temat procesu technologicznego w zakresie potrzebnym do realizacji projektu / zadania,
  • udział w projektach optymalizacyjnych, zwiększających efektywność procesów produkcyjnych,
  • prowadzenie analizy procesów produkcyjnych pod kątem powstających strat oraz opracowanie sposobu ich ograniczania,
  • prowadzenie badań i analiz laboratoryjnych związanych z projektem / zadaniem

Dział Rozlewów (obszar BHP):

  • możliwość zdobycia doświadczenia w pracy w międzynarodowej firmie z wdrożonym systemem Lean Managementu
  • zapoznanie się z procesem produkcyjnym w dziale o wysokim stopniu automatyzacji procesów technologicznych
  • możliwość udziału we wdrażaniu procedur BHP dla nowej linii produkcyjnej
  • uczestniczenie w opracowywaniu ocen ryzyka dla standardów operacyjnych oraz stosowanych substancji chemicznych
  • udział we wdrażaniu procedury LOTO (analiza czynności operacyjnych oraz przygotowanie materiałów)
  • możliwość pracy w zespołach poprawy związanych z bezpieczeństwem maszyn

Poszukujemy:

  • studentów III-V roku kierunków związanych z technologią żywności, biotechnologią, inżynierią chemiczną i procesową do działu Brewingu
  • studentów III-V roku kierunków technicznych np. mechatronika, budowa maszyn, elektrotechnika, elektronika, robotyka, automatyka lub technologia żywności do działu Rozlewu
  • dobrej znajomości języka angielskiego
  • doświadczenia w ramach praktyk lub aktywności w organizacjach studenckich
  • umiejętności szybkiego uczenia się i nabywania nowych umiejętności
  • inicjatywy i otwartości
  • umiejętności współpracy w zespole

Co oferujemy?

  • Płatne, 3-miesięczne praktyki od lipca
  • Wdrożenie i integrację z innymi praktykantami
  • Poznanie tajników warzenia piwa podczas pracy w Browarze
  • Udział w konkursach i spotkaniach firmowych 
  • Możliwość dalszej współpracy (ponad połowa Praktykantów z ostatniej edycji otrzymała stałe role)

Chcesz rozpocząć z nami zawodową przygode?

Aplikuj

Twórz, smakuj i odkrywaj z nami swoją zawodową przygodę!