Grupa Żywiec. Wiele charakterów. Wspólna pasja.
  • Jesteśmy liderem w kategorii piw premium i innowacji oraz sponsorem najlepszych wydarzeń muzycznych: Opener, Męskie Granie, EB Hel Spot czy Party Challange by Desperados.
  • Jesteśmy częścią Grupy Heineken, najbardziej międzynarodowej firmy piwowarskiej
  • Tworzymy kultowe reklamy, a nasze browary należą do najoszczędniejszych w całej Grupie Heineken
Praktyki Letnie w Działach Automatyki i Produkcji - Warzelnia Talentów (Leżajsk - Cieszyn)
Miejsce pracy: Cieszyn

Co oferujemy:

  • płatne, 3-miesięczne praktyki od lipca
  • wdrożenie i integrację z innymi praktykantami
  • poznanie tajników warzenia piwa podczas wizyty w Browarze
  • udział w konkursach i spotkaniach firmowych 
  • możliwość dalszej współpracy (połowa Praktykantów z ostatniej edycji otrzymała stałe role)

Poszukujemy:

  • studentów III-V roku kierunków technicznych np. mechatronika, budowa maszyn, elektrotechnika, elektronika, robotyka, automatyka lub technologia żywności (w przypadku praktyk w dziale produkcji w Cieszynie)
  • dobrej znajomości języka angielskiego
  • pierwszego doświadczenia w postaci praktyk lub aktywności w organizacjach studenckich
  • osoby lubiącej nowe wyzwania, która szybko się uczy
  • inicjatywy, otwartości oraz umiejętności współpracy

W chwili obecnej poszukujemy 3 praktykantów:

  • dział utrzymania ruchu (Leżajsk, Cieszyn) – 2
  • dział produkcji (Cieszyn) - 1

Dział Utrzymania Ruchu:

  • udział w projektach redukujących koszty oraz zwiększających efektywność  linii produkcyjnych
  • realizacja działań zmierzających do zapewnienia zgodności instalacji technicznych z wymaganiami prawnymi (co oznacza, że zapoznasz się z wieloma aspektami prawnymi co do bezpieczeństwa maszyn i instalacji oraz aparatury kontrolno-pomiarowej)
  • rekomendowanie rozwiązań bazując na analizach danych i obserwacjach (awarie, krótkie przestoje) oraz będziesz odpowiedzialny za ich wdrożenie
  • przygotowywanie zapytań ofertowych dla projektów budowlanych (Cieszyn)

Dział Produkcji:

  • udział w projektach optymalizacyjnych, zwiększających efektywność procesów produkcyjnych oraz w opracowywaniu nowych produktów
  • prowadzenie badań i analiz laboratoryjnych
  • analizowanie procesów produkcyjnych pod kątem powstających strat oraz ich ograniczania
  • zapoznanie się z wymaganiami prawnymi dotyczącymi produkcji żywności
bottom